Monsanto maksoi tuotantoeläimet hiljaisiksi

Gm-ruoka saapui markkinoille 1996 ja nykyään USA:ssa lähes kaikki kasvatettu soija ja maissi ovat siirtogeenisiä. Ihmisten terveys ei ole kärsinyt uusista tuotteista pätkääkään, mutta miten on käynyt karjan, jonka ruoka koostuu melko pitkälle geenimunnelluista kasveista? Journal of animal science -tiedejulkaisussa ilmestyi viime kuussa Eenennaamin ja Youngin tutkimus, joka tarkastelee gm-rehua syöneiden tuotantoeläinten terveyttä lähes 20 vuoden ajalta. Tutkijoiden otos oli vaatimattomat 100 miljardia eläintä, jonka edessä Seralinin 20 rottaa per käsittely kalpenee auttamatta. Koska nykyiset gm-tuotteet eivät tutkimusten mukaan eroa ravintosisällöltään perinteisillä menetelmillä jalostetuista kasveista, tulos ei ole ei ole yllättävä:

”An extensive search of peer-reviewed literature and field observations of animals fed diets containing GE crop products have revealed no unexpected perturbations or disturbing trends in animal performance or health indicators.”

Riittääkö melkein kahden vuosikymmenen ajalta kerätty data 100 miljardista eläimestä hiljentämään gm-kriitikot? Seralinin kahden vuoden koe , jossa käytettiin vain 20 rottaa per käsittely, riitti säälittävästä koesuunnittelusta ja oikean tilastollisen tarkastelun puutteesta huolimatta kriitikoille.

Mainokset

One comment

  1. GM- kriitikoiden hiljentäminen faktoilla onnistuu huonosti, koska kritiikki lähtee siitä, että GM on ”epäluonnollista”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s